Objed. číslo: 4845
Je to teda prírodný antioxidant. Ďalej má protizápalové účinky, prispieva k normálnej hladine cholesterolu a cukru v krvi, k udržaniu zdravej a pružnej pokožky, normálnej funkcii svalov a k správnej funkcii imunitného systému.
Výťažok z kôry jedle bielej obsahuje prírodnú zmes polyfenolov. Polyfenoly sa radia medzi antioxidanty [1], Je to jeden z prírodných spôsobov, ako sa brániť voľným radikálom, ktorým sme vo veľkej miere vystavení. Polyfenoly sú "upratovači" voľných radikálov a odchytávajú ich v organizme. Zneškodnia ich ešte predtým, ako napáchajú škody. Podľa štúdie sú polyfenoly obsiahnuté v kôre jedle bielej takmer štyrikrát účinnejšie ako antioxidanty zo zeleného čaju a dvakrát účinnejšie ako antioxidačné účinky vitamínu E.
Ďalší účinok produktu Adelle Davis Abiflavon spočíva v znížení únavy. Podľa štúdie 10 dobrovoľníkov, ktorí užívali 450 mg denne, hlásilo po dvojtýždňovom užívaní 38%-né zníženie únavy a vyčerpanosti.
Medzi ďalšie výsledky štúdie patrí aj zistenie, že Abiflavon prispieva k normálnej hladine glukózy (cukru) v krvi. Príliš vysoká konzumácia uhľohydrátov (skupina látok,kde patria cukry, škrob a celulóza) môže viesť k nárastu hmotnsoti, glykemickým ťažkostiam (patria medzi ne napr. zvýšený smäd, zastreté videnie, sucho v ústach, slabosť, nevoľnosť, časté močenie, bolesti hlavy, úzkosť a ďalšie) a k cukrovke typu 2.
Abiflavon tiež prispieva k tvorbe kolagénu a elastínu (látka, ktorá sa nachádza v elastickom spojivovom tkanive, ktoré má za úlohu poskytnúť pružnosť). Štúdia zistila, že po 12 týždňoch užívania sa zvýšila podpora a obnova kolagénu a elastínu o 34 %. Tiež sa preukázalo zmenšenie bodov s prílišnou pigmentáciou o 41 % a hydratácia pokožky o 26 %. Navyše zvýšená podpora tvorby kolagénu pomáha aj kĺbom.
Antioxidačné účinky prinášajú aj ďalšie efekty. Zníženie počtu voľných radikálov znižuje šancu pre vznik zápalu v tele. Teda antioxidačné a protizápalové účinky spolu so zvýšenou podporou tvorby kolagénu a elastanu prispievajú k výraznému zvýšeniu výdrže a následnému zotaveniu po zvýšenom fyzickom výkone. (opäť výsledky štúdie: po 14tich dňoch užívania 450 mg denne výdrž stúpla o 36 %; zlepšenie zotavenia o 45 %)
Abiflavon - extrakt z jedle bielej prispieva tiež k zníženiu kôrnatenia ciev (priechodnosť ciev sa zmenšuje, pretože do poškodenej cievnej steny sa ukladajú tukové látky, najmä cholesterol, čo môže spôsobiť vážne zdravotné problémy).
Medzi ďalšie účinky sa radia: podpora kognitívnych funkcií (funkcie vnímania); podpora imunitného systému
[1] antioxidant: látka, ktorá obmedzuje alebo znižuje množstvo voľných radikálov. Voľné radikály sú veľmi malé škodlivé častice. Tým, že sú voľné, chcú sa na niečo naviazať. Preto útočia na bunky, poškodzujú ich. Bunky sa následne rozlejú do svojho okolia a keďže v bunkách sú aj látky, ktoré spôsobujú rozklad, tak to poškodí okolité bunky. Takto začne zápalový proces. Voľné radikály dokážu poškodiť alebo vyradiť z činnosti dôležité súčasti tela. Voľné radikály vznikajú najmä nesprávnou životosprávou (zlé stravovanie, málo pohybu, fajčenie...) alebo chemickým stresom zvonku (znečistené ovzdušie, žiarenie a ďalšie).
Množstvo aktívnej látky v odporúčanej dennej dávke | %RVH* | |
Extrakt z kôry jedle bielej | 200 mg | nestanovená |
*denná referenčná výživová hodnota priemerného dospelého
Uchovávajte na suchom, tmavom a chladnom mieste v dobre uzatvorenom obale.
Nevhodné pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Ustanovená denná dávka sa nesmie presiahnuť. Výživový doplnok sa nesmie užívať ako náhrada rozmanitej stravy.
Tento produkt neobsahuje deriváty sóje ani žiadne iné hlavné alergény: mlieko, vajcia, ryby, ustrice, orechy, obilie a arašidy. Neobsahuje lepok.