Predajne Slnečnica: Kvačalova 49 a 26, 821 08 Bratislava
Tel: 02 555 66 711, 0948 323 224 Pon-Pia :9.00-19.00 Sob:9.00-12.30
Aróniové víno bio 0,75l

Aróniové víno bio 0,75l

Tento tovar už nie je na sklade s týmito parametrami, ale je k dispozícii s inými.

Cena

6,80 € s DPH

Cena bez DPH: 5,67 €

  • Dostupný

Hmotnosť: 750 g

Výrobca/Dovozca: Aronia Original

Objed. číslo: 1352

Výživové hodnoty: neuvedené

energetická hodnota na 100g výrobku: neuvedené KJ/KCAL

Tuk: neuvedené g

z toho nasýtené mastné kyseliny: neuvedené g

Sacharidy: neuvedené g

Z toho cukor: neuvedené g

Bielkoviny: neuvedené g

Vláknina: neuvedené g

Soľ: neuvedené g

Skladovanie: neuvedené

Aróniové víno bio 0,75l

Ovocné víno z priamo lisovaných plodov arónie, obsahuje siričitanz. Obsah alkoholu: 11,5%

Toto ovocné víno Vám poskytne jedinečný chuťový zážitok ako kvalitné dezertné víno. Typickú chuť arónie si najlepšie vychutnáte pri odporúčanej teplote +5° až +15°C.

Nazývaná tiež čierna jarabina patrí medzi silné anitoxidanty. Niekoľko lekárskych štúdií preukázalo účinok arónie na činnosť pečene a žalúdka, takisto ako sa preukázali aj protizápalové účinky týchto plodov. Arónia má tiež schopnosť zamedzovať množeniu baktérií a vírusov. Tmavočervené pigmenty obsiahnuté v plodoch arónie neutralizujú toxíny v organizme a chránia tým našu pečeň. Preukázalo sa tiež, že stimulujú vlastný imunitný systém organizmu a brzdia tak rast zmutovaných buniek niektorých druhov rakoviny. Pri prevencii a liečbe diabetesu stabilizuje arónia hladinu cukru v krvi. Arónia má tiež priaznivé účinky na kardiovaskulárny systém, znižuje ukladanie nežiaducich látok v cievach - čistí žily. Okrem toho arónia dokáže regulovať hladinu cholesterolu v krvi. Vďaka obsahu pektínu regulujú správne fungovanie čriev.

Prírodné modré a červené pigmenty obsiahnuté v bobulovinách - antokyány - patria do skupiny polyfenolov. Antokyány sú bioaktívne látky, ktoré majú vplyv na množstvo procesov prebiehajúcich v ľudskom organizme. Tieto farbivá sa v poslednej dobe preslávili svojou schopnosťou neutralizovať voľné radikály - okrem iného pomáhajú spomalovať starnutie buniek. Voľné radikály hromadiace sa v našom tele môžu viesť ku vzniku mutácii a tým spôsobiť rôzne rakovinové ochorenia. Antokyány obsiahnuté v arónii majú schopnosť chrániť pred vznikom rakoviny, sú prevenciou proti vzniku srdcového infarktu, arteriosklerózou, pred vznikom kardiovaskulárnych chorôb a ďalších ochorení súvisiacich s rastom veku, ako napr. diabetes, Alzheimerova choroba, reumatizmus či artritída.

Nastavenia cookies