Hmotnosť: 750 g
Výrobca/Dovozca: Aronia Original
Objed. číslo: 1352
Výživové hodnoty: neuvedené
energetická hodnota na 100g výrobku: neuvedené KJ/KCAL
Tuk: neuvedené g
z toho nasýtené mastné kyseliny: neuvedené g
Sacharidy: neuvedené g
Z toho cukor: neuvedené g
Bielkoviny: neuvedené g
Vláknina: neuvedené g
Soľ: neuvedené g
Skladovanie: neuvedené
Aróniové víno bio 0,75l
Ovocné víno z priamo lisovaných plodov arónie, obsahuje siričitanz. Obsah alkoholu: 11,5%
Toto ovocné víno Vám poskytne jedinečný chuťový zážitok ako kvalitné dezertné víno. Typickú chuť arónie si najlepšie vychutnáte pri odporúčanej teplote +5° až +15°C.
Nazývaná tiež čierna jarabina patrí medzi silné anitoxidanty. Niekoľko lekárskych štúdií preukázalo účinok arónie na činnosť pečene a žalúdka, takisto ako sa preukázali aj protizápalové účinky týchto plodov. Arónia má tiež schopnosť zamedzovať množeniu baktérií a vírusov. Tmavočervené pigmenty obsiahnuté v plodoch arónie neutralizujú toxíny v organizme a chránia tým našu pečeň. Preukázalo sa tiež, že stimulujú vlastný imunitný systém organizmu a brzdia tak rast zmutovaných buniek niektorých druhov rakoviny. Pri prevencii a liečbe diabetesu stabilizuje arónia hladinu cukru v krvi. Arónia má tiež priaznivé účinky na kardiovaskulárny systém, znižuje ukladanie nežiaducich látok v cievach - čistí žily. Okrem toho arónia dokáže regulovať hladinu cholesterolu v krvi. Vďaka obsahu pektínu regulujú správne fungovanie čriev.
Prírodné modré a červené pigmenty obsiahnuté v bobulovinách - antokyány - patria do skupiny polyfenolov. Antokyány sú bioaktívne látky, ktoré majú vplyv na množstvo procesov prebiehajúcich v ľudskom organizme. Tieto farbivá sa v poslednej dobe preslávili svojou schopnosťou neutralizovať voľné radikály - okrem iného pomáhajú spomalovať starnutie buniek. Voľné radikály hromadiace sa v našom tele môžu viesť ku vzniku mutácii a tým spôsobiť rôzne rakovinové ochorenia. Antokyány obsiahnuté v arónii majú schopnosť chrániť pred vznikom rakoviny, sú prevenciou proti vzniku srdcového infarktu, arteriosklerózou, pred vznikom kardiovaskulárnych chorôb a ďalších ochorení súvisiacich s rastom veku, ako napr. diabetes, Alzheimerova choroba, reumatizmus či artritída.