Tapiokový puding s ovocím
Suroviny:
500 ml rastlinného mlieka, napr. ryžové
60 g tapiokových perličiek
1,5 PL trstinového cukru
štipka vanilky
ovocie na ozdobu (napr. maliny, jahody)
Postup:
Mlieko necháme v hrnci zovrieť, pridáme štipku vanilky a vsypeme tapiokové perličky.
Občas premiešame, ako sa škrob uvoľňuje a puding hustne, miešame pravidelne. Po 10 minútach varenia sú perličky vnútri ešte biele. Po 20 min sú takmer priehľadné.
Varíme cca 30 minút, kým nie sú perličky úplne priehľadné a kaša zhustne. Pred koncom varenia pridáme cukor.
Ak je kaša veľmi hustá, prilejeme trochu mlieka a povaríme, po vychladnutí ešte trochu zhustne. Nalejeme do misiek, necháme vychladnúť.
Ozdobíme ovocím.
Obmena: ovocie može pridať už počas varenia.
http://slnecnica.sk/produkt/tapioca-perly-4269