Hmotnosť: 350 g
Výrobca/Dovozca: ASP
Objed. číslo: 3408
energetická hodnota na 100g výrobku: 840/200 KJ/KCAL
Tuk: 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 97 g
Z toho cukor: 7 g
Bielkoviny: 0 g
Vláknina: 90 g
Soľ: 0,1 g
Skladovanie: na suchom a chladnom mieste v dobre uzavretom obale
Zloženie: inulín z čakanky.
Inulín je čisto prírodný uhľohydrát, ktorý sa získava extrahovaním z koreňa čakanky (Cychorium intibus). Čakanka má prirodzene vysoký obsah inulínu v koreni. Pri pestovaní čakanky sa nepoužíva žiadna GMO technológia.
Inulín ako diétna vláknina nedokáže byť strávená v zažívacom systéme človeka. Dostáva sa do tráviaceho traktu v neporušenom stave a ovplyvňuje zloženie a konzistenciu v žalúdku a čreve, rýchlosť vyprázdňovania.
Inulín prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde je fermentovaný baktériami v organizmoch črevnej makrobiálnej flóry. Počet lactobacilov a Bifidobactérií sa zvýši vylúčením patogénnych baktérií. Tento efekt je známy ako probiotický účinok inulínu. Rozmnoženie zdravšej črevnej mikroflóry zlepšuje činnosť čriev, a teda aj zdravie konzumenta. Inulín má pozitívny efekt na využitie vápnika, horčíka a iných minerálov a redukuje hladinu cholesterolu a sérových lipidov. A je taktiež známe, že efektívne fungujúce črevá zvyšujú imunitu.
Optimálna črevná mikroflóra môže byť dôležitým prínosom pre zdravie:
Inulín je rastlinná ingrediencia, ktorá nie je stráviteľná ľudským zažívacím traktom, a preto je uznaná za vlákninu.