EAN: 8588004890978
Hmotnosť: 250 g
Objed. číslo: 559
energetická hodnota na 100g výrobku: 2962/719 KJ/KCAL
Tuk: 83 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 22,5 g
Sacharidy: 1 g
Z toho cukor: 1 g
Bielkoviny: 7 g
Vláknina: neuvedené g
Soľ: <0,01 g
Skladovanie: v suchu
Sójový lecitín
-je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy získavaný zo sójových bôbov pri lisovaní za studena. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela.
Hoci sójový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).
Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:
- Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej vysoká hladina poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemickú choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien (artérioskleróza).
- Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.
- Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.
Návod na použitie
Odporúča sa 1-2 čajové lyžičky prášku lecitínu užiť spolu s jedlom. Alternatívou je pridanie prášku do jogurtov, cereálnych pokrmov, polievok a šalátov.
Dávkovanie
2 g (1 čajová lyžička) Sojového lecitínu / 1 až 2 krát denne
Všeobecné pokyny a upozornenia
Neprekračujte stanovené dávkovanie. Výrobok nesmie byť použitý ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti, tehotné ženy a dojčiace ženy. Ide o dehydratovaný výrobok. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite.
Zloženie
Lecitín zo sójových bôbov.
Obsah účinnej látky v 100 g
Sójový lecitín 97,6 g