- Úvod
- >>
- Chladené potraviny
- >>
- Rastlinné výrobky
- >>
- Náhrady mliečnych výrobkov
- >>
- Rastlinné syry
- >>
- Natto 150g bio
Natto 150g bio
O produkte
Zloženie: sójové boby BIO, fermentačná kultúra
Fermentovaný japonský pokrm.
Natto je výborný zdroj bielkovín a obsahuje zdraviu prospešné probiotiká. Tou najdôležitejšou živinou natto je však vitamín K2, ktorý umožňuje vápniku ukladať sa do kostí a je potrebný na tvorbu a udržanie normálnej štruktúry kostí. Natto obsahuje aj enzým nattokinázu, ktorá je známa predovšetkým pre svoju schopnosť čistiť krv. Podporuje normálny prietok krvi, jej cirkuláciu a udržuje normálny krvný tlak. V Japonsku sa nattokináza využíva v tradičnej medicíne už vyše 2000 rokov. Existuje tiež predpoklad, že vysoká konzumácia natto prispieva k dlhovekosti japonskej populácie.
Natto má pomerne charakteristickú a silnú chuť aj vôňu. V Japonsku sa bežne podáva s ryžou alebo ako doplnok hlavného jedla, ale aj na raňajky.
Denná porcia natta je 1–2 polievkové lyžice.
Použitie:
Pre svoju špecifickú chuť a vôňu je vhodnejšie ho skombinovať s výraznejšími dochucovadlami – napríklad zamiešať so sójovou omáčkou, pikantnou horčicou a osmaženým pórom a podávať ako prílohu k hlavnému jedlu.
Pokiaľ vám chuť a vôňa Natta nevadí, dá sa pridávať do polievok, zeleninových zmesí, omeliet, sushi, rizot, šalátov, rovnako ako iné strukoviny.
Natto môžete variť, alebo jesť aj surové (v tejto podobe sú bonusom aj živé baktérie).
Parametre
Špeciálne diéty | Vegan |
---|---|
Energetická hodnota na 100g výrobku | 865 kJ/207 kcal |
Bielkoviny | 17 g |
Tuky | 11 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 11 g |
z toho cukor | 1,5 g |
Soľ | 0 g |